BoLdOG

A Hold belépett a szervezetbe

2014. december 16. 08:43 - EdiTea

Komoly elhatározás valahová belépni. Alaposan megfontolandó, hogy mikor, hová és miért lépünk be. A belelépés esetleges nem kívánatos halmazállapotokba nem mindig kedvező, bár egyesek szerint szerencsét hoz. Gondoljunk csak a cipőtalpunkra. Kezdem túlbonyolítani a lépegetés szóba jöhető módozatait, indítékait és akarattalan elszenvedését. A szervezet szó több értelmét kizárva, koncentráljunk magunkra és gondoljunk a kültakarónk által összefogott rendszerre, a saját szervezetünkre.

A Hold hatása naponta érzékelhető ebben a zseniális gépezetben. Az aktuális jegyekben tartózkodások kapcsán már szóba került egy-egy szerv vagy szervrendszer a hatásmechanizmus tekintetében. A Holdiskola diákjainak szüksége lesz egy összefoglaló táblázatra, mely a Hold és az egészség kapcsolatának alapja. Ennek ismeretében már csak a holdállást nézzük meg ahhoz, hogy minden nap jobban és még jobban érezzük magunkat.

Az állatövi jegyek és a szervezet kapcsolata:

Jegyek

Szervek, szervrendszerek

Kos

fej, szem, agy, orr, érzékszervek

Bika

gége, nyak, torok, száj, mandula, fül, fogak, pajzsmirigy

Ikrek

tüdő, hörgők, váll, kar, kéz, mirigyek

Rák

máj, epehólyag, melltájék, gyomor, idegek

Oroszlán

szív, hát, rekeszizom, vérkeringés

Szűz

lép, hasnyálmirigy, felső emésztőszervek, idegrendszer

Mérleg

vese, hólyag, csípő

Skorpió

alsó emésztőszervek, nemi szervek, húgyvezeték

Nyilas

vénák, comb

Bak

csontok, ízületek, térd, bőr

Vízöntő

lábszár, vénák

Halak

vádli, lábfej, lábujjak

 

Ezennel fontos információk birtokosai lettünk. Az, hogy miképpen használjuk fel, rénk van bízva. Alapelvek érvényesülnek és ha betartjuk a szabályokat, akkor valódi segítséget kapunk saját szervezetünk irányításához. Alapvetés, hogy ami túlságosan megterheli azt a testtájat, amelyet az adott jegy ural, kétszer olyan káros a szervezet számára. A jótétemény akkor érvényesül, ha az adott testrészek jólétét próbáljuk biztosítani. A terápiák, gyógynövények, kenőcsök, fürdők és egyéb kényeztetések azokon a részeken hatnak leginkább, amely annak a jegynek vannak alárendelve, ahol a Hold megáll egy kicsit pihenni égi vándorútján.

A mai Mérleg nap délutánján  kiváló csodaszer egy csésze mentatea, mely melegítő hatású. Az elfáradt csípő meghálálja a célirányos tornagyakorlatokat.

Ha tudatosan teszünk valamit, minden nappal egy kicsit többet néha kissé túlhajszolt szervezetünk érdekében, akkor a  lélek hálája sem marad el. Mosolyog és jól érzi magát búvóhelyén. Legyen minden nap születésnap testtájainkon.

EdiTea

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://lelekcsepp.blog.hu/api/trackback/id/tr76986537

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása