BoLdOG

Égi áldás...

2014. december 09. 08:56 - EdiTea

…  szokás mondani az esőre. Vitathatatlan, hogy számtalanszor nézzük az eget, szemeinket könyörgően tapasztva a felhőkre, arra várva, hogy végre megszülje áldást hozó esőcseppjeit. Most azonban már lehet, hogy egy kicsit elegünk van belőle. A meteorológiai jelenségek nem szerepelnek a kívánságműsorok kérhető listáin. Szép is lenne! Esőimádó lényem többször választaná a kelleténél, ráadásul véget nem érő háborúskodásban állnék a napimádókkal. Azt sem mondhatjuk, hogy rá kell bízni a természetre, majd ő eldönti, hiszen tudja a dolgát. Mintha mostanában egy kissé megkeveredett volna. Meglátásom szerint a természet „igazgató tanácsa” befolyásolhatóvá vált. A jelenségekkel szemben tanácstalanul állunk, harcolunk az erőkkel és néhanap megpróbáljuk szolgálatunkba állítani.

Ismerek egy hűséges segítőt, aki nem hagy cserben bennünket. Nevezhetem akár égi áldásnak is. Napokkal ezelőtt annyira megtelt, hogy fogyásra kényszerült. Két héten keresztül teszi mindezt és segítségünkre van abban, hogy mi is elengedjünk olyan dolgokat, amire nincs szükségünk. Legyen ez akár egy-két kiló, nemkívánatos szőrszálak, bőrünk apróbb szépséghibái, azok a kedvesnek igazán nem nevezhető kis fekete pöttyök, melyek „felbátorodva” megnőnek és piros majd fehér színekben „pompáznak”. A növő Hold alatt pakolásokkal kényeztetett bőrünk megtisztulni kíván. A legjobb időszak az adventi készülődésben ahhoz, hogy szakembert felkeresve az ünnepre megszépüljünk.

Térjünk vissza a kezdetekhez.

Növényeink várva várt napja érkezett el ma, amikor a Rák jegyébe lépett a fogyó Hold. Ma és holnap felfrissülést hoz számukra az éltető víz. A Hold járását követők tudják, hogy a víz napokon, Rák, Skorpió és Halak jegyben tanácsos öntözni és tápanyaggal ellátni szobanövényeinket. Meghálálják a Hold erejével megsegített gondoskodást.A vízzel kapcsolatos háztartási munkák megerősítést nyernek és sokkal könnyebben, eredményesebben végezhetjük el a nagymosást.

Víz napokon nem szabad hajat mosni és hajat vágatni a fejbőr és a frizura védelmében. A lazítás és pihenés napjai jöttek el, amikor családi ügyeket intézhetünk, főzhetünk barátainknak és kiadósabb sétákat tehetünk.

A Rák napok a meghittség, az érzelmek jegyében telnek, a központban az otthon és a család áll.

Máj, epehólyag, mellkas, gyomor és az idegek ezen állatövi jegy támogatását élvező szervek. Az általános szabály – mint mindig – most is érvényes. Amit azon testrészek, szervek és szervrendszerek érdekében teszünk, melyek érintettek az adott napokon, az kétszer olyan hatásosak, ellenére viszont nem kellene tenni. Javasolt könnyű étrend beiktatása, főként, ha már most elképzeljünk ételektől roskadozó ünnepi asztalainkat. Próbáljunk könnyíteni terheinken.

Érdemes zöld ruhadarabot viselni e szín egyébként is nyugtató hatásának megerősítése érdekében. A zöld szín megteremti az egyensúlyt a máj és a lép között, regenerálja az izmokat és a kötőszövetet. Jótékonyan és nyugtatólag hat a szemre.

Ha odafigyelünk és elfogadjuk a segítséget, akkor valóban érezhetjük azt a hatást, amit úgy hívnak, hogy „égi áldás”.

Egyébként pedig, ha a szabadban van dolgunk, vigyünk magunkkal esernyőt. Cipőinkbe lehetőleg ne jusson a pocsolyák tartalmából, nézzük derűsen az eget, keressük a Napot (ott bujkál ám a felhők mögött). Húzzuk át azt a kis vízszintes vonalat és gondoljunk jó szívvel az esőre. Én szeretem. Mindenkor, minden évszakban. Elfogadom és szívesen meghallgatom az ellenérveket, fejet is hajtok előttük tisztelettel, de a szerelem, az szerelem. S mint tudjuk…….

A szerelem tréfás versikéje szerint:

„Mert ilyen a szerelmes, szeme nem lát hibát,

s tündöklő hattyúként imádja a libát.”

Várom a hozzászólásokat, hogy ki mit látott ma szépnek az esőfüggönyön keresztül.

EdiTea 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://lelekcsepp.blog.hu/api/trackback/id/tr806969179

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása