BoLdOG

A gyönyörű gömbölyűség veszélyei

2014. december 06. 18:20 - EdiTea

Ezennel nem arra gondolok, hogy az életünk egy sütemény (olvasom a blogomat és éppen tegnap volt erről szó) és ha nassolunk, habzsolunk belőle, akkor folyamatosan riadoznunk kell.

Égi lámpásunk dagadt már mára egész rendesen. Szép kifejezéssel élve: Holdtölte van. Ilyenkor a Nap a Hold egész felületét megvilágítja. A szembenállás sok szempontból megnyilvánul. A Nap a nappalt uralja, az asztrológiában pozitív hatású bolygó, a mitológiában ő a király, a férfierőt mutatja. A Hold ezzel szemben az éjszaka bolygója, negatív hatású, a nőiséget képviseli és ő a királyné.  A negatív és a pozitív erők összecsapásával meg is van a feszültség. Mégpedig óriási.

A Hold duzzad az erőtől és különös hatással bír. Talán az egyetlen olyan égi jelenség, melynek hatásai a legismertebbek. Akik nem ismerik a vele való együttélés szabályait és nem hisznek segítő hatásaiban az egyes fázisok és állatövi jegyeken való áthaladás esetén, még azok sem kételkednek ennek a napnak az erejében.

Statisztikai adatokkal alátámasztott tény, hogy ezen és a megelőző egy-két napon több az agresszív cselekvés, baleset, negatív történés. Ennek viszonylag egyszerű a magyarázata. Ilyenkor az emberek ingerlékenyebbek, érzékenyebbek, a nyugtalanság és a rossz alváskövetkeztében figyelmetlenné válhatnak.

A sebészeti beavatkozások szempontjából is kritikus nap, mert vérzékenyebb a szervezet. Természetesen az életmentő műtétek „felülírják” a szabályokat. Ott aztán nincs mese.

 Ilyenkor növekszik a születések száma, több gyerek jön a világra.

Nem mindegy, hogy melyik napon születünk. A hét napjait uraló bolygók „adományokat” osztogatnak. Kinek-kinek napja szerint. Egy tréfás francia versike imigyen szól erről:

 „Hétfő gyermeke tiszta arcú,

Kedd gyermeke kegyes,

Szerda gyermeke, jaj neked,

Csütörtöké messze megy,

Péntek gyermeke ad, ha megszorulsz,

Szombat gyermeke nehezen boldogul,

És a gyermek, aki vasárnap született,

Vidám, jóképű és derűs.”

Ki-ki gondolja át, hogy születése napja milyen adottságokkal ruházta fel. Pénteken születtem. Nálam bejött.

EdiTea

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://lelekcsepp.blog.hu/api/trackback/id/tr476962687

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása