BoLdOG

A legjobb időben....

2014. december 14. 17:59 - EdiTea

….. érkezik a segítség. Itt állunk az ünnepek előtti utolsó hét előszobájában. Advent harmadik vasárnapján, mikor már egyre közelebb kerül a várva-várt fény, otthonainkba bemosolygó napsugarak - kissé szemtelenül – célba veszik a porcicákat, a részáradt esőcseppecskéket az ablakokon és még sorolhatnám, hogy mi mindenre derül fény. Ne kerteljünk! (az őszi betakarítással egyébként is végeztünk). Tetszik, nem tetszik szükséges lesz egy karácsonyi nagytakarítás. Ha előre elkészített ütemterv szerint dolgoztunk, akkor lehet, hogy a nagyobb munkákat már kipipálhattunk. S ha nem? Legfőbb ideje, hogy elkezdjünk hinni a Hold segítő szándékában. Ha felnézünk az égre, akkor „C” betűt formál sápadt kis bolygónk. A csoda is „c” betűvel kezdődik. Egy hétig – egészen a december 22-ig Újholdig – fogyó szakaszban van. A szorgalmas, jó tanuló olvasóim most mosolyogva bólintanak, mert tudják a leckét. Ha fogy, akkor elenged, mivel a csökkenő gravitáció hatására a belülről kifelé mozgások a dominánsak. A kilégzés, a tisztulás időszakát éljük, minden értelemben. Jó hírrel szolgálhatok szűkebb környezetünk, a háztartásunk tisztasági felelőseinek, mivel munkába állt egy szorgalmas alkalmazott. Nem először takarítunk és próbálunk – néha varázsütésre – rendet teremteni magunk körül. Ezzel kapcsolatban már számos tapasztalatot szereztünk. Megtörtént, hogy úgy érzetük, teendőinknek soha nem érünk a végére és persze olyan napjaink is voltak, amikor egykettőre ragyogott minden. Gondolom, hogy hangulatunkra, az időjárásra, a globális felmelegedésre, a gyerek osztályfőnökére és még ki tudja kire és mire nem fogtuk a haladás ütemét és eredményét. A Hold eközben jót mosolygott magában, de beismerte: „Én vagyok a ludas!” Jó és rossz értelemben egyaránt. Semmi mást nem szükséges tennünk a tervezésnél, mint azt, hogy „kézen fogjuk” és „jegyben járunk vele”.

Fogyó Hold idején könnyebben megy mindenfajta tisztítással kapcsolatos háztartási munka. Lehet félgőzzel ablakot pucolni és fele annyi tisztítószert használni. A háztartási munka elnevezés egy halmaz, melybe beletartozik minden, ami egy tisztasági felelős feladata. Az egyes állatövi jegyekben járó Hold éppen aktuális fázisán belül más és más területeket részesít előnyben.

Íme egy menetrend egészen december 22-ig, mely nap után jobb, ha inkább pihenünk egy keveset.

December 15-én és 16-án a Mérleg jegyében tartózkodik. Ekkor a nagytakarítás, ablak- és bútortisztítás valamint a gyapjúholmik szellőztetése támogatott.

17-én és 18-án belép a vizes jellegű Skorpió jegybe ér és középpontba kerülnek a vízzel kapcsolatos dolgok. Ezeken a napokon locsoljuk meg a virágainkat és a nagymosást is könnyebben el tudjuk végezni.

19-én, 20-án és 21-én a Nyilas uralkodik. Csillogóvá varázsolja ezüst- és réztárgyainkat.  A sütés-főzés kiemelten támogatott. Talán a legjobbkor, hiszen az ünnepi menühöz sok mindent előre elkészíthetünk.

Még mielőtt bárki azt hinné, hogy a fene nagy racionalitásomban szabadságra küldtem a lelket, elmondom: advent harmadik vasárnapján hamarosan meggyújtom koszorúmon a harmadik gyertyát. A mai napon a rózsaszínűt, melynek üzenete az öröm. Együtt ég majd a két lilával, jelesül a hittel és a reménnyel. A szeretet lángocskájára jövő vasárnapig várni kell. Ha pozitívan gondolkodunk, akkor tudjuk, hogy az csak a vizuális állapot, mert annak a lángnak folyton égni kell. Mint egy örökmécsesnek.

 

EdiTea

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://lelekcsepp.blog.hu/api/trackback/id/tr306982739

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása