BoLdOG

Egy doboz színes ceruza.....

2014. december 10. 10:34 - EdiTea

…. a szürke hétköznapokra. Nem más, mint egy lehetőség a varázslatra. Arra pedig mindnyájunknak szüksége van. Tudományos vizsgálatok összegzéseként számtalan tanulmány született a színek szerepéről a gyógyításban és mindennapjainkban. A titok a rezgésekben van. Minden szín más és más területet részesít előnyben, éppen úgy mint égi segítőnk a Hold. Kapcsoljuk hát össze a napjainkat a szivárvánnyal! Eddigi írásaimba próbáltam becsempészni színválasztásra vonatkozó tanácsokat öltözködését illetően. Ezennel a teljesség igényével kibontok egy egész doboz színes ceruzát.

Azt már tudjuk, hogy a Hold a 12 állatövi jegyen a Kostól a Halakig halad végig, mint ismeretes, a fejtől a talpig. Azokon a napokon, amikor az adott állatövi jegyben tartózkodik függetlenül attól, hogy milyen fázisban van, a megfelelő szín hatása is felerősödik. Menetrendjének  ismeretében, hogy alsó- vagy felső ruhadarab, kendő, kiegészítő formájában magunkon viseljük az adott „hatalom” jellegzetes színét.

Az egyes állatövi jegyek uralta színek:

Kos: kék, ibolya

Bika: erőteljes kék

Ikrek: világoskék, sötétkék

Rák: zöld

Oroszlán: zöld

Szűz: vörös, sárga, narancs

Mérleg: vörös, sárga, narancs

Skorpió: vörös

Nyilas: sárga, narancssárga

Bak: zöld

Vízöntő: világoskék, sötétkék

Halak: kékesfehér, kék, ibolya

A vörös izgató színként ismert, serkenti a májműködést és a vörösvértest termelését. A medencetájék színe, méregtelenítő hatása van. Szűz-, Mérleg- és Skorpió napokon nemcsak jót teszünk az érintett testrészeknek, de a hangulatunk is színesebbé válhat.

A narancs szín maga az optimizmus. Oldja a félénkséget, megszünteti a görcsöket és megnyugtat melengető hatása miatt. A has- és ágyékcsigolya tájékára, a lépre és a combok felső részére hat erősebben. Életvidám, energikus, dinamikus benyomást kelthetünk egy-egy narancs ruhadarab viselése által.

A sárga serkenti a szellemi tevékenységeket, a tanulást. A színek „bölcse”. A gyomortájék az adott napokon meghálálja a színes segítséget. Hatásával serkenti a nyirokrendszer és emésztőnedvek, valamint a máj működését. Mai rohanó világunkban idegnyugtatásra nagy szükségünk van. Recept nélkül kapható például egy sárga kendő. Érdekességként említem, hogy Gabriel Garcia Marquez Nobel-díjas kolumbiai író mindenkor fontosnak tartotta, hogy íróasztalán sárga virág pompázzon. Azt hiszem, hogy ehhez nem sok hozzáfűznivaló van: egyszerűen zseniális volt.

A zöld maga az auránkba csempészett természet. Nyugtatóan hat a szeme, ezáltal az egész szervezetre. Kiemelten a mellkas és a térd színe. Befolyása van az agyalapi mirigy más néven hipofízis működésére, mely anyagcsere szabályozó tevékenységét befolyásolja. Egyensúlyt teremt a máj és a lép között és regenerálja a kötőszövetet, az izmokat. Változatosan viselhető az öltözködésben és a vörös hajúaknak szinte kötelező. Régebben nem érdeklődtem komolyabban a zöld ruhadarabok iránt. Volt egy kedves kolléganőm, akinek a kedvenc színe volt. Adottságai miatt nem sokat kellett varázsolni rajta, mégis a gondosan válogatott zöld és zöldes árnyalatú ruhái sugárzóvá tették. Nem lehetett mellette nem beleszeretni ebbe a színbe. (Innen üzenem hálával, hogy köszönöm, Márti!)

A kék szín hatásaiban kettéosztható. Világos árnyalata a váll, a kéz és a tüdő színe. A sötétkék hat a fejre, a nyaktájékra, a torokra, a pajzsmirigyre a fogakra és a fülre. Segít a fogyásban és csökkenti a vérnyomást. A Bika jegyben járó Hold kapcsán említettem már a torokfájás esetén viselt kék kendő csodatévő hatását.

Az ibolya kissé titokzatos szín, de nem titkolja, hogy az immunrendszer valódi trénere. A szem és az orr doktora.

A blog írás sajátosságai közé sorolható az a közkedvelt mondás, hogy pizsamában és papucsban írják. Akár meg is tehetném, a bejegyzés tartalmán semmit nem változtatna. Hálóruhámat már felváltottam egy zöld pulóverre. Nem bíztam a véletlenre. A fogyó Hold ma hajnalban belépett az Oroszlán csillagjegybe, ahol pénteken délután 3 óráig tartózkodik.

Ismét tettünk egy apró lépést életünk rögös útján a derű irányába. Kelléke nem más, mint egy doboz színes ceruza.

EdiTea

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://lelekcsepp.blog.hu/api/trackback/id/tr556971803

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása