BoLdOG

Vonzó csillagjegy

2015. január 29. 22:03 - EdiTea

Bevallom, hogy az asztrológiával nem foglalkozom behatóan, nem bújom a horoszkópokat, akkor szoktam benne hinni egy kicsit, amikor jót ír, ha az orromra koppint, vagy kedvezőtlen dolgokat állít, egyszerűen butaságnak tartom. Véleményem szerint ezzel nem vagyok egyedül. Játéknak jó. Abban azonban hiszek, hogy születésünk ideje meghatározhatja egyes tulajdonságainkat. Megszerzett tapasztalataim is igazolják megfigyeléseimet. Távol áll tőlem, hogy születése által meghatározott napjegye alapján ítéljem meg vagy mérlegeljem az embereket. Viszonylag „jól elvagyok” mindegyikkel, de a „kedvencem” a Vízöntő. Éppen 13 éve jött a világra a családunk egy kis Vízöntő palántája (nem kis örömömre). Akkor összegyűjtöttem a jegyével kapcsolatos megfigyeléseket és vizsgálódások eredményét. Jelenleg a Vízöntő jegyében járunk és talán ez a legjobb alkalom arra, hogy „kalapot emeljek” a csillagjegy szülöttei és nem utolsó sorban unokaöcsém előtt is, aki eddigi élete során bebizonyította, hogy különleges lény és a szó szoros értelmében nem mindennapi.

Örülnék, ha írásom nyomán többen magukra ismernének, az sem baj, ha egyes vonatkozásokban tiltakoznak. Nagyító alatt tehát a Vízöntő!

Elemük a levegő, jellemzőik az ötletesség, találékonyság, kíváncsi természet.  Energiával telítettek, bizonyos dolgokban felszínesek, különösebben nem kötődnek emberekhez, tárgyakhoz. A barátaik mindig számíthatnak rájuk.  A korlátokat nehezen tűrik, a kapcsolataikban is a függetlenségre és a változatosságra törekszenek. Kedvelik, ha a szellemiségüket dicsérik (joggal!).

Hogyan bánjunk a Vízöntőkkel? Kerüljük a „muszáj” vagy az „illik” szócskát, mert pontosan az ellenkező hatást váltjuk ki belőlük, mint amit szeretnénk elérni. Lehetőleg ne szóljunk rájuk akkor sem, ha megítélésünk szerint már bőven elegendő a jó hangulathoz annyi, amennyit addig már megittak  JJól tesszük, ha elfogadjuk a hirtelen jött ötleteiket. Ha úgy döntenek, hogy valahonnan menni akarnak, akkor tartsunk velük, mert előfordulhat, hogy nélkülünk kelnek útra, és még meg sem bántódhatunk, hiszen tudtuk előre.

Ha barátunkká fogadjuk őket, akkor talán a leghosszabb és legélvezetesebb kapcsolatra számíthatunk. A társaságukban nem léteznek unalmas percek, mivel önzetlenek, intelligensek, kiterjedt érdeklődési körük következtében mindenről tudnak mesélni. Mozgékonyságuk miatt azonban nem érdemes velük csendes, nyugodt vacsorát tervezni. A vacsorával a lehető leghamarabb végeznek ami után következhetnek az élénk és mozgalmas programok, melyekben nincs jobb partner náluk.

A főnöki székben ki nem állhatják a parancsolgatást, kezdeményezők és javaslatokat tevő munkatársakat kedvelik. Az ihletet adó légkörben érzi jól magukat. Azok a vezetők, akik szabad kezet ad a munkában és valóban érdeklik őket a beosztottak boldogulása. Alkalmatlanok a kemény kezűségre, nyitottak és liberálisok, de tudnak makacsok és konokok is lenni. Ha objektivitásukat magasra értékeljük, akkor nyert ügyünk van.

Alkalmazottként, ha az ideális állást töltik be, akkor a nyugtalanságuk oldódik, képesek „felnőni a feladathoz”. Munkavégzésük rendkívül hatékony.

Szívesen viselnek kéket, mely a függetlenség, ellazulás, újítás színe és akik kedvelik, azoknak fontos az őszinteség és igyekeznek távol tartani magukat a mindennemű kötöttségtől.

Drágakövük az ametiszt, mely az átalakulás jelképe és erősíti a spirituális energiákat. A szeretetet, megértést és a gyengédséget sugározza.

Ha utaznak, akkor legszívesebben különleges tájakat látogatnak meg. Ritkán mennek kétszer ugyanarra a helyre, mert azt vallják, hogy elég nagy a világ, és ha már minden szegletét nem ismerhetik meg, legalább törekedjenek rá. Sehol nem maradnak sokáig, mert az állandó változásra szükségük van.

Otthonuk, ahová hazatérnek különleges, fantáziadús, de nem rendetlen, mert ettől búskomorrá válnának. Mivel elég szélsőségesek, szeretnek mindent, ami új, eredeti és lehet, hogy kissé szokatlan is. Az otthon meghatározó színei is a végleteket bizonyítják. Előfordul, hogy a szürke, a visszafogott kék vagy a víz- zöld árnyalatokat részesítik előnyben, de szóba jöhetnek akár a sárgák, narancsok, pirosak és türkizek legharsányabb tónusai is. Gyakorlatiasságukat is képesek feláldozni az esztétikum oltárán.  

Ilyenek ők, a kedvenceim. Uralkodó bolygójuk a Szaturnusz, mely nappali, földhöz kötött és férfias, a sikereket elég szűkmarkúan osztogatja, de ennek ellensúlyozására olyan képességeket adományoz, mint a szívósság, kitartás és koncentrációs képesség.

Remélem, hogy nem tűnök elfogultnak, de szeretlek benneteket (is)!

EdiTea

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://lelekcsepp.blog.hu/api/trackback/id/tr387122467

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása