BoLdOG

Követendő égi példa,......

2015. január 20. 13:59 - EdiTea

holdviz.jpg…..ami nem más, mint a megújulás. Ha fiatalkorúnak a legjobb szándékkal sem mondható bolygónk, a Hold képes rá, akkor nekünk, örökifjaknak miért ne sikerülne? Megújulni nem jelent többet, mint könnyített menetfelszerelésben hosszabb távot megtenni. Persze a titok nyitja, hogy tisztában legyünk azzal, hogy milyen úton haladunk és hová szeretnénk eljutni. Ma, Újhold napján az irányt is könnyebb kijelölni. A Hold nem tervez, de vele lehet tervezni.

A mai napon elsötétül az égi lámpás, mivel a Nap és a Föld közé kerül és csaknem teljesen sötét a felénk forduló része. A Nap elé kerülve erőiket összeadva hatnak a Földre. Azt biztosan állíthatom, hogy ugyan nem alszanak együtt, de szinte egy időben kelnek.

S ha már égi kísérőnk is elsötétül, akkor javaslom, hogy gyújtsunk meg egy világoszöld gyertyát és lángjának táncát figyelve kicsit gondolkozzunk el. Bizonyára vannak olyan szokásaink, melyekre a társadalmi normák esetlegesen a rossz jelzőt akasztották, bár mi nem is mindig gondoljuk őket annyira szörnyűnek. Csak attól próbáljunk szabadulni, melyek a saját értékrendünk szerint számítanak annak.

Egyszerű a feladat. Életünknek több területe van, egyes szakvélemények szerint tíz „örökzöld” témánk van kezdve az egészségünktől, a párkapcsolaton át az anyagi biztonságig. Ha felállítjuk magunknak a mesés tízest, akkor már meg is kaptuk azt a vázat, melyre építkezni lehet. Ha csak minden területre egy változtatási igény kerül, már készen is van a pontokba szedett megújulási tervünk. A Hold példáját követve elhihetjük, hogy sikerülni fog.

A rossz szokásoktól való megszabadulás a negatív tulajdonságok elengedése. Ez átmenetileg rombolást jelent, de nélküle nem lehet építkezni. A lényeg, hogy békével váljunk el tőlük és tudatosuljon bennünk, hogy mivel szeretnénk helyettesíteni őket.

Az Újhold a dinamika napja. Az ezt követő kéthetes szakasz a tevékenykedés, a gyarapodás időszaka. Könnyen a hasznunkra fordíthatjuk a munkánkban és a mindennapjainkban. A ma elkészült tervvel beindul a gépezet.

EdiTea

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://lelekcsepp.blog.hu/api/trackback/id/tr707091661

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása