BoLdOG

Skorpió szolgálatban

2015. január 15. 21:44 - EdiTea

Segítő szándékát nehéz elképzelni. Kedvesnek nem mondható pókszabású ízeltlábú csak akkor támad, ha veszélyben érzi magát. Csillagképbe formázva csípésétől sem kell tartanunk. Ha a Hold Skorpió jegyben tartózkodásának hatásait tekintjük, akkor valóban elmondható, hogy szolgálatunkba állítható. Vizes jegy lévén szobanövényeink érzik elsőként az éltető locsolás következtében a hálát. Okkal szomjazhattak már, mivel a legutóbbi öntöző Hold óta nem kevés idő telt el.

A Skorpió uralta Hold erőteljes. A középpontban az önuralom, a megbízhatóság és a kötelességtudat áll. Kitartásra ösztönöz és bátorságot kölcsönöz.  Az erő segíti a kommunikációt és a félreértések tisztázásában is segít.  Színe a vörös, mely energiával tölt fel, hasznos az álmosság és a lustaság ellen. Bizonyára akad a fiókban egy piros zokni, mely melegséget sugározhat az egész testünkbe egy közönséges, szürke téli napon.  Jó hír az édesszájúaknak, hogy ezeken a napokon a szénhidrátokat is gyorsabban égeti el a szervezet. (csak egy-két kocka, mielőtt a zokni hatása érvényesülne). J

Érdemes a hétvégére tartogatott nagymosást mára vagy holnapra időzíteni, mivel fogyó Holdban víz napokon könnyebben tisztulnak a ruhák és kevesebb mosószert kell használnunk. Skorpiónk a makacs foltokat is láthatatlanná teszi.

A holdhatás kedvez a vásárlásoknak is. Különösen elégedettek lehetünk, ha vörös és fekete tárgyakat , egzotikus fűszereket, misztikus dolgokat teszünk a kosarunkba. Telitalálat a fehérnemű vásárlás és – mivel elkezdődött a farsangi mulatságok ideje – egy sikkes báli ruhát is beszerezhetünk.

Kicsit elgondolkodtam a sikkes szó hangzásán. Kóstolgattam, ízlelgettem és idejét sem tudom, hogy legutóbb mikor hallottam. Lehet, hogy hiányzott? Éppen úgy, mint a kellem és a küllem szavak, azok társaságában, melyek vagy elfelejtődtek, vagy nehezünkre esik kimondani, mert arra gondolni sem merek, hogy nem ismerjük őket. A sikkes szó számomra kicsit többet jelent az egyszerű elegáns vagy tetszetős megnevezésnél. Mintha muzsikálna, éppen úgy, mint a francia nyelv, melyből ered. Lehet, hogy fiatalkori francia nyelvi tanulmányaim hatására kedvelem, de előrebocsátom, hogy jellemzően magyar szavakat használok beszédben és írásban is.

Előfordulhat, hogy van valami a levegőben. Az igazi bálok varázsa, ahol sikkes hölgyek vonulnak a terembe jó küllemű partnereik oldalán. Csupa kellem.

Hiába az elvarázsolt hangulat, ezt azért jómagam nem tudtam volna így megfogalmazni a kellem szó leírásakor: „Általában az emberi lénynek azon lelki és testi tulajdonságai, melyek az illő arány,összhangzat, finom, gyöngéd külsőség, nemes tartás által mások kedélyére kedvesen hatnak, mások tetszését megnyerik, bennök gyönyörérzetet gerjesztenek.”   (forrás: szojelentese.com)

Szerintem ez még ma is létezik, csak nem biztos, hogy látjuk, de mindenképpen másként nevezzük. Abban csak reménykedem, hogy nem minden ilyen esemény buli, mert arról valahogy a rendetlenség vagy divatos nevén a kupi jut eszembe. Ezt a szót és eredeti jelentését ezúton nem „vesézgetném”.

EdiTea

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://lelekcsepp.blog.hu/api/trackback/id/tr537078123

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása