BoLdOG

A sors kegyeltje vagyok!

2015. január 05. 20:54 - EdiTea

-   érezhetik joggal, akik azt vállalták, hogy január első hetével kezdődően kissé tehermentesíteni kívánják lábaikat, szeretnék begombolni a nadrágjukat vagy úgy döntenek, hogy az úszógumi télen nem annyira praktikus. A hétvégére talán elfogyott a bejgli, átszellemült a szaloncukor (én például tegnap csokoládé pudingba szeleteltem a megmaradt vajkaramellás szaloncukrot és „Isten az Atyám”, jó volt), a sült malac elfogyasztása utáni lelkifurdalás is a múlté (jómagam mindig sajnálom őket, nem is igazán lakhattak jól egyszer sem életükben és nem is értem, hogy miért hívják malackodásnak amit annak hívnak, mert szerencsétleneknek esélyük sincs rá). A kocsonya sem foglal már helyet a hűtőszekrényben. Kellő időben fogytak ki a tartalékok, már ami a kamrát illeti. Ha az éléskamra tartalmának átlényegülését magunkon cipeljük, akkor lép be a képbe a Hold. A mai Telihold után szépen, komótosan megkezdi fogyó létének két hetét. A Föld felé közeledve a Nap által megvilágított része egyre jobban csökken. A külső szemlélő egy nagy égi „C” betűt lát, mely jelzi a csodalámpás állapotát. A csökkenő gravitáció hatására a belülről kifelé mozgások dominálnak, melynek hatására a fogyás is könnyebben megy. Gyorsabban érünk el eredményeket, ami nem utolsó szempont eme fárasztó tevékenység során. Mivel frissebbnek is érezzük magunkat, nem szenvedünk az éhségtől.

Az egyes állatövi jegyeknek más és más a táplálékminősége. Ha ismerjük a titkát, akkor felhasználhatjuk étrendünk összeállítása során. Négy fontos elem létezik, melybe a jegyek besorolhatók. Ezek a tűz, a föld, a víz és a levegő. Semmi nem ellenkezik a természettel, ugye?

Tűz napok (amikor a Hold Kos, Oroszlán, Nyilas jegyben jár):- januárban 6.7.8., 16.17., 25.26.  – Ételeink alapját a terményesek alkossák (termések, fehérje, pl. szója, gyümölcsök, padlizsán, bab, lencse, tök, zöldpaprika, paradicsom, illetve tojás, hús)
Alapélelmiszer a fehérje

Föld napok (amikor a Hold Bika, Szűz, Bak jegyében jár): - januárban 9. 10., 18. 19., 27.28. – Kerüljenek asztalra a gyökeresek (burgonya, cékla, zeller, répa, retek, torma, hagyma stb.)
Alapélelmiszer a só

Víz napok (amikor a Hold Rák, Skorpió, Halak jegyében jár): - januárban 14.15., 23. 24., 31. – A levelesek a főszereplők (sóska, spenót, káposztafélék, leveles fűszerek, gomba, saláta stb.)
Alapélelmiszer a szénhidrát

Levegő napok (amikor a Hold Ikrek, Mérleg, Vízöntő jegyében jár): - januárban 11.12.13., 20.21.22., 29.30. – Legyen virágos az ételünk (brokkoli, kelbimbó, karfiol, mogyorófélék, olívaolaj stb.)
Alapélelmiszer a zsiradék

Az egyes elemeknél feltüntetett alapélelmiszer, mint például a fehérje, só, szénhidrát és zsiradék azt jelenti, hogy ezeket a minőségeket hasznosítjuk legjobban. Szeressük tehát, ha lehet szervezetünket, (ha már együtt kell élnünk), adjuk meg neki amit kíván és szabadítsuk meg attól, amit teherként cipel. Az időzítés is éppen a legmegfelelőbb. Az idő lehetne egy kicsit jobb is, ezt a „nemszeretem” északi szelet pedig ne írjuk a mai Telihold rovására. Szerintem nem ő a ludas. Legalább az arra érzékenyek nem hallják a szélvihartól a farkasok üvöltését. J

EdiTea

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://lelekcsepp.blog.hu/api/trackback/id/tr517045379

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása