BoLdOG

A "legvidámabb" szent

2014. december 31. 17:33 - EdiTea

Az év utolsó napján kevesen gondolunk az ünnep névadójára. Vígasságokkal búcsúztatjuk az óévet. A búcsúzás az eredetet szempontjából stimmel, mivel ezen a napon hunyt ki a történelem 33. katolikus egyházfőjének, I. Szilveszter pápának a csillaga. 1691. óta, pápai rendeletre kezdődik az új esztendő január elsején. Az óévet vidámságban zárjuk, s mivel hajnalig vigadozunk, jókedvűen lépünk át a soron következő évbe.

Köztudomásúan törvény- és hagyománytisztelő vagyok. Az előbbit jól felfogott érdekemben, az utóbbit neveltetésem kapcsán tartom fontosnak. Hagyományosan én is vidáman zárok be 365 ablakot és jókedvűen tekintek az épülő „házra”, melynek szintén ennyi – egyenlőre gondosan bezárt – ablaka van. A helyét idén már szükséges volt kiásnom és lerakni az alapját. A telket gondosan választottam ki, szép a kilátás és a napos oldalon fekszik.

Hagyománytiszteletemnek kissé ellentmond, hogy rendhagyó módon a születésnapoktól számítom az új év kezdetét. Mégis a mai napon együtt ünnepelek milliárdnyi emberrel, mert a közösség nagyon fontos. Jól érzem magam és mosolyogni fogok. Mosollyal zárom az évet és mosolyogva koccintok az ismeretlenre. Illik derűsen fogadni minden új jövevényt. Érezze magát jól nálunk. Azt mondják, hogy mindenki azt teszi majd a jövőben, amit szilveszter éjszakáján megkezdett. Ezt felelősséggel szükséges megtennünk. Szeretnék 2015-ben minél több vidám embert látni. Kezdjük el együtt ma!

Boldogságos

Olvasmányos

Látványos

Dolgos

Okos

Gazdagságos

 

Újdonságos

Játékos

 

Élvezetes

Vidámságos

Eredményes

Takarékos

Kívánok!

 

EdiTea 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://lelekcsepp.blog.hu/api/trackback/id/tr327026827

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása